Juhtkiri. Hõbekuused jäägu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Vastupidi Tallinnas Haabersti hõberemmelgat äärmusi kompavate meetoditega kaitsma asunud inimeste arusaamale tohib linnas aeg-ajalt mõne puu maha raiuda. Mõnikord kaldub kaalukauss objektiivse pilguga vaadates ka pärast üheksakordset mõtlemist sae vingutamise poole. Iga puu taga tuleb näha asjaolude metsa. On neid, kes ei taha seda näha.

Teoorias võib asjalugude tihnik tingida olukorra, kus maha tuleb võtta kuusk, mille küljes on läbi aastate rippunud linna jõulukaunistused. Ent see on kõigest hüpoteetiline võimalus, millel pole Viljandi raekoja ees seisva kahe hõbekuusega midagi pistmist. Viljandi linnavalitsuses sündinud otsus need kaks puud sillutisega asendada on juba juure tasandil kiivas.

Sisuliselt sai kõik alguse sellest, et riik pakkus raha. Ühest küljest võivad omavalitsused valehäbi tundmata tunnistada, et iga sellise pakkumise vastu tuleb huvi üles näidata, kuid see ei tähenda, et kõik pakkumised peab  iga hinna eest vastu võtma. Kui riigi raha toel Viljandi lipuväljaku korrastamine tähendab kahe hõbekuuse kadumist, siis on hind liiga kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles