Tarvastu raamat ilmub juuli keskel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Gastoni kogutud kogumik on peagi valmis.
Kalle Gastoni kogutud kogumik on peagi valmis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu mees Kalle Gaston on valmis saanud kogumiku «Tarwastu läbi ajakirjanduse» käsikirja. Vabakutseline kirjamees ja ajaloohuviline Gaston on peaaegu 30 aastat väiksemate vaheaegadega tegelnud Tarvastu kihelkonna ajaloo- ja kultuuripärandiga. Raamatu trükkimiseks kogus ta raha Hooandja keskkonna abil. Nüüd on Tarvastu valla kodulehekülje andmetel raha olemas, autor kõigile toetajaile väga tänulik ning raamatu ilmub juuli lõpus. 

«Raamatu mõte on pakkuda eelkõige põnevat lugemist, aga ka ajastu hõngu ning mahlakas tekstivormis pildikesi inimeste eluolust ühes Mulgimaa auväärse taustaga kihelkonnas,» kirjeldas autor. 

Artiklikogumik «Tarwastu läbi ajakirjanduse» loob lugejale pildi möödunud sajandi esimese poole elust ja olustikust ajaloolises Tarvastu kihelkonnas. Juttu tuleb Mustla linna ja Tarvastu valla rõõmudest ja muredest ning nende omavahelistest jagelustest. Saab teada, kuidas kavandati raudteed ja ujulat ning kuidas toimis laevaühendus Tartuga. Lugeda saab lõvi rünnakust ja «elavatest laipadest» Tarvastu leprosooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles