Narkomaanid moodustasid kainuse rivi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline rivi tekkis Sammuli puhkekeskuse spordiplatsile, kui Viljandi haigla sõltuvusravi vilistlased end ritta võtsid. Foto kaugemas otsas oli kõige kauem kainena püsinud inimene ja lähemas otsas need, kes on kuu aega iseseisvalt narkootikumideta hakkama saanud.
Selline rivi tekkis Sammuli puhkekeskuse spordiplatsile, kui Viljandi haigla sõltuvusravi vilistlased end ritta võtsid. Foto kaugemas otsas oli kõige kauem kainena püsinud inimene ja lähemas otsas need, kes on kuu aega iseseisvalt narkootikumideta hakkama saanud. Foto: Viljandi haigla

Kui ligi 50 Viljandi haiglas sõltuvusravi läbinud narkomaani kolmapäeval Sammulis kainuse rivi moodustasid, selgus, et kõik koos olid nad narkootikumideta hakkama saanud kokku 92 aastat.

Sammuli spordiväljakule moodustatud rivi eesotsas oli inimene, kes on narkootikumideta toime tulnud 12 aastat, ja teises otsas olid kuu aega puhtana püsinud mehed. Tosin aastat kaine olnud narkomaan ei saanud ravi küll mitte Viljandi lähistel, vaid aastaid tagasi Sillamäel. Sealne narkorehabilitatsioonikeskus liideti Viljandi haiglaga tänavu.

Narkomaanidega on Viljandi haigla tegelnud nüüdseks viis aastat ning just selle keskuse sünnipäeva tähistamiseks sel nädalal Sammulis kahepäevane kokkusaamine ja seminar peeti. Haigla kommunikatsioonijuhi Krista Valdvee sõnul on sellist kogunemist vaja eeskätt neil, keda haigla ise oma vilistlasteks nimetab. «Nad saavad sellistelt kokkusaamistelt tuge ja kindlust ning toetavad teineteist,» selgitas Valdvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles