Linnapea loodab võiduidee murele mõistlikku lahendust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Ando Kiviberg leiab, et alkoholiga seotud probleeme tuleb lahendada evolutsiooni, mitte revolutsiooni teel.
Viljandi linnapea Ando Kiviberg leiab, et alkoholiga seotud probleeme tuleb lahendada evolutsiooni, mitte revolutsiooni teel. Foto: Marko Saarm

​Viljandi kaasava eelarve võitjaks hääletatud Uueveski jalgtee läheb maksma ligi kolm korda rohkem kui 30 000 eurot, mis selleks oli mõeldud. Viljandi linnapea Ando Kiviberg on siiski veendunud, et projekti pooleli jätta ei tohi.

Linnapea Ando Kiviberg, kui vaadata kõik Viljandi viimase kaasava eelarve ettepanekud läbi, siis mõni nendest on üsna detailsete kalkulatsioonidega, mõni aga on põhimõtteliselt ainult kolm lauset. Ega esitaja peagi ju ehitusekspert olema, aga kus tema vastutus lõpeb?

Standardeid ei ole. Linn ootab esitajalt muidugi seda, et mida põhjalikum kava, seda parem. Tõsi on see, et osa esitajaid näeb rohkem vaeva ja mõtleb hästi põhjalikult läbi, arvutab ja küsib eksperthinnanguid. Näiteks eelmise aasta võidutöö, Paala järve ranna korrastamine, oli üsna lakooniline, et nii palju kui raha on, nii palju tehke ka randa korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles