Näitusesaalis kohtab loodust

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarrvi Laamanni iseloomustavad ergas julge joonega laad ja külluslikkus, mille mõjutusi võiks ehk leida reggae-kultuurist, mida ta on raadiosaadetes laiemale publikule tutvustanud.
Tarrvi Laamanni iseloomustavad ergas julge joonega laad ja külluslikkus, mille mõjutusi võiks ehk leida reggae-kultuurist, mida ta on raadiosaadetes laiemale publikule tutvustanud. Foto: Elmo Riig

​Linnagalerii uus näitus viib vaataja metsikusse loodusesse. Kunstnik Tarrvi Laamann püüab oma töödes edasi anda looduse ülevust ja samas seda ähvardavat ohtu.

«Loodusnurk» on kokku pandud mitme aasta vältel valminud töödest ja koondab kolme komplekti. Muist töid on kunstnik teinud Itaalias ja neid hiljem Eestis täiendanud. Ta on kasutanud erinevaid tehnikaid, näiteks graafikat, puulõike­trükki ehk ksülograafiat, õlimaali ja monoprinti.

Oma segatehnikas isikunäituse teemavalikust rääkides ütleb Laamann, et kahjuks jääb loodust järjest vähemaks. «Inimest ei huvita loodus ja paljud religioonidki toetavad mõtet, et inimene justkui oleks  looduse boss ja võib seda ekspluateerida ilma midagi vastu andmata. Minu arvates peaks olema ikka nii, et kui sa midagi võtad, pead ka vastu andma,» ütles kunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles