Lõpetaja on eeskujuks isegi õpetajatele

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Niinemets
Karin Niinemets Foto: Kristi Markov

​Kui Viljandi gümnaasiumi XI klassil oli mõni nädal tagasi saksa keele tunnis teemaks eeskujud, küsis Mait Allas õpetajalt, kas talle on keegi ka õpilaste seast eeskujuks. Hiie Allvee ei pidanud kaua mõtlema, kui vastas, et abiturient Karin Niinemets, kes on äärmiselt andekas ja suurema lugemusega kui tema.

Karin Niinemets on olnud kooli absoluutne tipp nii reaalainetes kui keeltes ja toonud silmapaistvaid tulemusi maakondlikelt ja üleriigilistelt olümpiaadidelt. Ainuüksi tema gümnaasiumiaegsete saavutuste kirjapanekuks kuluks vähemalt kaks A4-paberilehte. Kuldmedaliga lõpetav neiu ei pea enam ka nuputama, kuhu edasi õppima minna: tal on Saksa Akadeemilise Välisvahetusteenistuse täisstipendium, mis viib ta sügisel Karlsruhe ülikooli elektrotehnikat tudeerima.

Õpetajad räägivad Karin Niinemetsast ülivõrdes. Nende seas liigub naljaga pooleks isegi selline jutt, et kui õpetaja peaks klassi tarkuse järgi ritta seadma, siis tuleks kõigepealt Karin, seejärel tema ise ja siis ülejäänud klass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles