Tuhande aasta tagune mõõgavõitlus toodi Viljandisse

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Ruut näitab kilpi ja mõõka, mida demovõitlusel kasutatakse. Lisaks sellele pannakse selga vammused, rõngassärk, turvis ja kiiver.
Mihkel Ruut näitab kilpi ja mõõka, mida demovõitlusel kasutatakse. Lisaks sellele pannakse selga vammused, rõngassärk, turvis ja kiiver. Foto: Greete Palgi

Pärimusmuusika aida lähedusse on end sisse sättinud viikingite küla, kus saab veel tänagi minna tagasi muinasaega.

Hommikune demovõitlus oli keskpäeva paiku ajaloohuvilistel juba tehtud ja nüüd ootasid nad külalisi, kellele muinasajast pajatada ja ka viikingite elu tutvustada. „Meil saab oda visata, müüme ehteid, lapsed saavad pehmikmõõkasid teha ja nendega võidelda, saab nooli lasta...“ loetles mittetulundusühingu Mõõgavõitlusseltsi liige Mihkel Ruut üles vaid osa tegevustest, millega viikingite külas end lõbustada saab. Ruut ütles, et eile oli rahvast hooti. „Aeg-ajalt polnud üldse ja siis tuli jälle hästi palju,“ sõnas Ruut. 

Kõige huvitavamaks pidas Ruut demovõistlusi, mida saab täna ka kell 14 päeval näha. „Kogu varustus kaalub umbes 25 kilogrammi ja seetõttu kestab demovõitlus umbes 20–25 minutit. Rohkem väga ei jõua,“ nentis Ruut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles