Kollektsionäärid saavad kultuurimajas kokku

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel korraldasid filatelistide selts Estonia ja Viljandi kollektsionääride selts Viljandis rahvusvaheline filatelistide kokkutuleku. Fotol on Viljandimaa kuulsaim kollektsionäär Kaljula Saare
Suvel korraldasid filatelistide selts Estonia ja Viljandi kollektsionääride selts Viljandis rahvusvaheline filatelistide kokkutuleku. Fotol on Viljandimaa kuulsaim kollektsionäär Kaljula Saare Foto: AFP / Scanpix

Kollektsionäärid kohtuvad laupäeva hommikul Viljandi kultuurimajas, et näidata oma kogu ja seda vahetuste abil ka täiendada.


«Sellised vahetuskohtumised on meil olnud regulaarsed,» rääkis Viljandi kollektsionääride seltsi juht Aleksander Borovikov. «Kohtume tavaliselt korra sügisel ja kevadel.»



Ehkki tegemist on kohaliku sündmusega, osalevad sellel Borovikovi sõnul ka Pärnu ja Tartu numismaatikud. «Tavaliselt käib kuni 70 inimest päeva jooksul läbi. Nende seas on kindlasti ka lihtsalt huvilisi, kes teiste kollektsioone vaatavad,» selgitas ta.



Kohtumine algab laupäeval kell 8 ning esimest korda on see kultuurimajas. «Varem korraldasime neid Koidu seltsimajas Melissi kohvikus, aga nüüd on see suletud,» selgitas Borovikov.



Kollektsionääride kokkutulekul näidatakse peamiselt postmargi-, postkaardi- ja mündikogusid. Kohal on ka Eesti Post oma müügiletiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles