Vaba mõte. Kinniste silmadega

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kohalikud venelased hakkavad eesti kultuuri paremini mõistma, kui enamik või paljud käiksid laulupidudel. Ja kindlasti toimuks see kiiremini, kui kõlaks vene või venekeelne laul,» kirjutas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart kolmapäeval Postimehes. «Tegelikult on imelik selgitada, et poliitilise režiimi ja kultuuri vahele võrdusmärki panna ei ole õige,» lisas ta. 

Mõistetav. Töö tahab tegemist. «No pasarán!» hüüdva käilakuju kadumisel ähvardab aastate jooksul vastuolulisel moel kokkuaetud valijaskonda kadu ja killustatus. Poliitiku mured.

Kõlvart varjab aga halvasti oma plaani provotseerida, torkida ja sellest puhkeva arvamustormi kaudu põlistada oma venekeelse elektoraadi seas kuvandit natsidest-eestlastest. «Näete? Kas näete, mida nad teist arvavad?» saab Kõlvart venekeelsete valijatega kohtudes taas öelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles