EKRE kolmas vapilõvi, kes tuli naabermaakonnast meeriketi järele

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Kristi Markov

Kui Viljandi linnapea selgitataks välja võistlusel «Viljandi otsib meeri», astuks kohtunike ette ka Jaak Madison – 26-aastane Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees, kes on isa ja poja Helmete järel tõenäoliselt tuntuselt kolmas ekrelane. 

Madisoni Viljandi valimisvõitlusse lülitumine pakkus kõneainet juba mitu kuud tagasi. Esiteks pole just tavapärane, et kohalikel valimistel pannakse partei esinumbriks teisest maakonnast pärit inimene. Madi­son on aga pärit Järvamaalt. Teiseks sai tema reputatsioon kahe aasta eest riigikogu karjääri alguses kõvasti rappida.

Esmalt juhiti meedias tähelepanu värske parlamendiliikme 2012. aasta blogipostitusele, milles ta käsitles Natsi-Saksamaad vastuolulises võtmes. Möödus napp kuu, kui sai avalikuks järjekordne juhtum, mis ei näidanud teda heas valguses. Nimelt võttis ta Tallinki laeval töötades vastu leitud mobiiltelefoni ning pani selle hiljem oksjonikeskkonda müüki. Selle teo eest pidi ta trahvi maksma, kuid kohast riigikogus ta ilma ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles