Puutüvedest taies läheb lammastele seltsiks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuelt tänavalt maha saetud ebatsuugade tüved seisavad praegu Linnahoolduse õuel riidas. Kui kõik laabub plaanipäraselt, peaks neist tänavu saama lossimägede nõlvale valgusmänguga taies.
Uuelt tänavalt maha saetud ebatsuugade tüved seisavad praegu Linnahoolduse õuel riidas. Kui kõik laabub plaanipäraselt, peaks neist tänavu saama lossimägede nõlvale valgusmänguga taies. Foto: Rannar Raba

Kunstnik Kristjan Suits kavatseb mullu Viljandis Uuelt tänavalt langetatud alleepuude tüvedest kokku panna kunstiteose ning paigutada selle lossimägede nõlvale lambakoplisse.

Pärast seda, kui linnavalitsus oli eelmise aasta märtsis andnud loa Uuel tänaval ohtlikuks muutunud suured ebatsuugad maha võtta, läks sotsiaalmeediast liikvele mõte jätta tüvejupid püsti ning pakkuda osavate kätega kujuritele võimalust neist samas kohas skulptuurid voolida. Pärast mitme päeva pikkust vaidlust ja korduvat ümberotsustamist otsustas raad siiski algsele plaanile kindlaks jääda ning lasi tänavaserva tüvedest puhastada ja kännud välja juurida.

Ometi ei rännanud puit abivajajate ahjukütteks, sest Ugala teatri endine video- ja valgusala juhataja, kunstnik Kristjan Suits pakkus omakorda välja idee, kuidas materjali hiljem linnaruumi rikastamiseks kasutada. Ühtlasi andis Suits lubaduse, et viib mõtte vabatahtliku töö korras ise ellu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles