Uueveski päevakul seikles sadakond orienteerujat (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval Viljandis teoks saanud maakonna teine orienteerumispäevak kujunes korraldajate kinnitust mööda igati edukaks ja pakkus osalejatele põnevat jooksu ilusa ilmaga.

Valida oli nelja eri pikkuse ja erineva hulga kontrollpunktidega raja vahel ning see meelitas kogenud orienteerujate kõrval starti ka neid, kes tegid alaga esimest tutvust.

Üks neist, kes käisid maastikul kaardiga jooksmas esimest korda, oli Viljandimaa viimaste aastate edukamaid staiereid Ülari Kais.

«See on päris põnev jooks, pea töötab ikka kogu aeg,» lausus ta pärast pikimalt, 17 kontrollpunktiga 4,4-kilomeetriselt rajalt naasmist ning lisas: «Minu jooks läks ikka oluliselt pikemaks.»

Tulevikus lubas Kais orienteerumist uuesti proovida.

Päevaku korraldaja, orienteerumise propageerija Kaarel Kallase sõnul on niisugune linnarada selle alaga tutvuse tegemiseks suurepärane võimalus ning seda kolmapäeval ka päris palju kasutati. «Kiibi väljavõtnuid ehk registreerunud osalejaid oli 82, aga omajagu oli neidki, kes kambakesti ühe kaardi ja kiibiga raja läbi tegid,» rääkis ta. «Korraldajana võib õhtut õnnestunuks pidada ja see annab julgust selliste üritustega jätkata.»

Rajal number 1 ehk 17 kontrollpunktiga 4,4-kilomeetrisel distantsil tegi parima soorituse viljandlane Kaupo Tammemäe ning seda kogenud orienteeruja Alar Viitmaa ees. Kolmas oli samuti selle alaga esimest tutvust teinud Taavi Klaos, jalgrattasportlane. Parima naisena läbi sama raja viljandlanna Grete-Liisa Toom, edestades tartlannat Helina Räbust ja viljandlannat Karolina Pugalit. Selles distantsi läbis 19 meest ja 13 naist.

Lisaks oli osalejatel võimalik valida 15 kontrollpunktiga 2,2 kilomeetri ja 11 kontrollpunktiga 1,9 kilomeetri rada, samuti 20 punktiga valikrada.

Viljandimaal on tänavu kavas veel kaks samalaadset orienteerumispäevakut. Esimene neist saab teoks 6. juunil Suure-Jaani vallas Vanaõuel ja teine 12. septembril Viljandis Paalalinnas.

Päevaku tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles