Ilmar Mändmets: põllumees teab maailmast rohkem kui oma laudast

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Mändmets
Ilmar Mändmets Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Uue-Rõuna talu peremees ja endine põllumajandusminister Ilmar Mändmets tõdes tänasel "Sakala" arvamusliidrite lõunal, et Eesti on suure maailma väike osa ja meil on võimatu hakkama saada, kui ei tea, mis mujal toimub.

Mändmets meenutas, kuidas veel viis aastat tagasi ei saanud üks kõrge ametnik aru maailma toiduorganisatsiooni (FAO) tähtsusest. Toona oli ta Eesti alaline esindaja FAO-s. Mändmets leidis, et maailma mõistmiseks peab meil olema rohkem haridust ja kogemust, aga ka usaldust üksteise suhtes, et oma teadmisi teistele edasi anda.

„Põllumeest on peetud kehvaks vennaks, kes ei tea maailmas toimuvast midagi,“ rääkis Mändmets. „Tegelikult on põllumees üks nendest, kes on maailmas toimuvaga kõige paremini kursis. Ta teab neist asjust isegi rohkem kui sellest, mis laudas ja põllul toimub – ikka selleks, et põld saaks haritud ja loomad oleksid terved.“
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles