Linnavalitsus võtab tulevikus paaripanemise enda kätte

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on abielusid sõlmitud Viljandi maavalitsuse väikeses saalis, mis mahutab kuni 20 külalist. Kus ja kuidas hakkab Viljandi linnavalitsus tulevikus paaripanemist korraldama, pole veel teada.
Seni on abielusid sõlmitud Viljandi maavalitsuse väikeses saalis, mis mahutab kuni 20 külalist. Kus ja kuidas hakkab Viljandi linnavalitsus tulevikus paaripanemist korraldama, pole veel teada. Foto: Elmo Riig

​Kui maavalitsused oma uksed jäädavalt sulgevad, siis hakkavad abielusid registreerima maakonnakeskuste linnavalitsuste ametnikud. Seega saab Viljandimaal tulevikus abielluda Viljandi linnavalitsuses. Kus, kuidas ning millal see kõik olema hakkab, on praegu veel lahtine. Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas kinnitas, et vähemalt tänavu jätkub kõik harjunud viisil. 

«Kõik toimingute registreerimised, nagu näiteks sünnid, surmad ja abielud lähevad aga edaspidi kohalikule omavalitsusele üle,» kinnitas Pungas. 

Nendeks toiminguteks on linnavalitsustele ette nähtud ka lisaraha, mille jaotamise mudel on Pungase kinnitusel väljatöötamisel ning lõplikud summad pole veel paigas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles