Talgulised tegid korda Tõnissoni sünnikodu õue ja aidalaka

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised 20. mail Mursi talus ühispilti tegemas.
Talgulised 20. mail Mursi talus ühispilti tegemas. Foto: Erakogu

Jaan Tõnissoni Seltsi ja mittetulundusühingu Jaan Tõnissoni Sünnikodu liikmed koristasid laupäeval Viljandimaal Tänassilma lähedal asuvat Jaan Tõnissoni sünnikodu, Mursi talu õue.

Võsast roogiti puhtaks mitte ainult õueala, vaid ka lähiümbrus. Oma lõpu leidsid nõukogudeaegsed kanakuudid ja puhtaks sai aidalakk.

Jaan Tõnissoni Seltsi esimees Krista Aru ütles, et nüüd tuleb loota, et varsti saab alustada kõigepealt aida ja seejärel elumaja restaureerimisega. «2018. aasta lõpuks, kui Jaan Tõnissoni sünnist möödub sada viiskümmend aastat, ei tohiks meie suurima rahvajuhi sünnikoht enam olla mahajäetud ja unustatud,» märkis ta.

Jaan Tõnisson oli Eesti riigitegelane, poliitik ja õigusteadlane. Aastatel 1896–1935 andis ta välja ajalehte Postimees ja oli periooditi selle peatoimetaja. Tema täpne surmaaeg ja -koht on senini teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles