Viljandi- ja Pärnumaa piiril algab maantee remont

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevast algavad ehitustööd Viljandimaal Kõpu–Kanaküla lõigul. Pilt on tehtud Viljandist Mustlasse viiva maantee renoveerimistöödel.
Esmaspäevast algavad ehitustööd Viljandimaal Kõpu–Kanaküla lõigul. Pilt on tehtud Viljandist Mustlasse viiva maantee renoveerimistöödel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast algavad ehitustööd Viljandimaal Kõpu–Kanaküla lõigul ehk Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme maantee kilomeetritel 93–101. Kuus kuud kestvate tööde eesmärk on tee kandevõime parandamine ning liiklusohutuse ja sõidumugavuse suurendamine.

Liiklejatel tuleb arvestada, et kohati on liikluskorraldus aeglane ning võib esineda nii tolmu kui ka pori. Teelõiku ei suleta, kuid ette võib tulla liiklusseisakuid. Ühe teepoole sulgemist nõudvate tööde puhul kasutatakse foore või liiklusreguleerijaid.

Plaanis on remontida sõiduteekatet ja ristmikke ning ehitada Kõpu alevikus kergliiklusteed. Kate freesitakse kogu tee laiuses, ehitatakse muldkeha laiendused ja paigaldatakse uued truubid, puhastatakse ja kaevatakse kraavid. Rajatakse uus teekate, mis koosneb kompleksstabiliseeritud alusest ja kahekihilisest asfaldist, ning ohutussaared. Paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid. Kõpu alevikus ehitatakse välja tänavavalgustus, sademeveesüsteem ning tehnovõrgud.

Töödega alustatakse Kilingi-Nõmme-poolsest otsast.

Teelõik paikneb Viljandi maakonna Kõpu vallas ja Pärnu maakonna Saarde vallas. Töid teeb Lemminkäinen Eesti ja omanikujärelevalvet Taalri Varahaldus.

Sama lepingu alusel ehitatakse tolmuvaba kate Tohvri tee 2,2 kilomeetri ning Vastemõisa–Kõpu tee 3,1 kilomeetri pikkusele lõigule. Lepingu kogumaksumus on 3,7 miljonit eurot. Tööde tähtaeg on november 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles