Jasmis kõlab uus muusika

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Renee Altrov

Reedel esitleb Viljandi džässiklubis Jasm duo Viktor`s Joy oma värsket albumit «I Used To be Clean» ning Mauno Meesit annab soolokontserdi. 

Viktor`s Joysse kuuluvad Berliinis elav Kaarel Malken, Eestis üles kasvanud laulja-laulukirjutaja, kelle loomingus kohtuvad läänelik väljendusviis ja eestlaslik mõttelaad, ning flööti ja trumme mängiv Jim Good, kes on sündinud ja kasvanud Kanadas. Tema muusikalist mõtlemist ja pillimängukäekirja on mõjutanud üheksakümnendate folgiskene. Albumi «I Used to Be Clean» avaldas Mauno Meesiti plaadifirma Grainy Records. 
Meesit ise esineb reedel oma soolokontserdil albumite «Varjudemaa» ja «Closer» muusikaga. Kasutades efektiplokke, neljakümnendate mikrofone ja poognaga mängitavaod kitarre esitab ta minimalistlikke instrumentaale ja minoorseid laule. Meesit tõusis tähelepanu alla elektroonilise muusika projektiga Sinine, millega on seni avaldanud kaks albumit Saksa plaadifirma Accession Records all. 
«Olen inspireeritud akustilistest instrumentidest ja mikroskoopilistest helidest, mida hakkad kuulma, kui hetkeks seisma jääd ja jälgid, kuidas helid vaikusega mängivad. Vaikus ei ole tühjus. Tal on alati oma heli, mis hoiab kõike ümbritsevat koos,» räägib Meesit.
Ta on kirjutanud muusikat mitmele teatrilavastusele ja teleseriaalile, on auhinnatud ja nomineeritud Eesti muusikaauhindade jagamisel ning edukalt figureerinud Eesti ja välismaistes muusikaedetabelites.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles