Umbrohutõrjet teinud traktor vajus sõiduteele külili

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Vadi talu kolm aastat vana traktor, mis neljapäeval Kolga-Jaani vallas Parika raba ääres asuval põllul umbrohuvastast tõrjet tegi, tegi töö lõppedes maanteele pääsemiseks liiga kiire vasakpöörde ning järgmisel hetkel oli masin külili.

Traktor oli puruks, 4200 liitrit herbitsiidi voolas tee äärde rohu sisse. Juht pääses õnnetusest ehmatusega.

„Võttis lõksu sisse ja oligi külili. Sellise traktoriga peab ettevaatlik olema,” nentis talu peremees Allan Paal, kes pärast õnnetust tuli sündmuskohale kahjusid likvideerima. Taluniku sõnul ei ole traktori kummuli minek sugugi haruldane õnnetus. Samas tunnistas ta, et tema nägi sellist asja esimest korda.

Kolga-Jaani ja Viljandi vahelisel maanteel, mis traktori püstisikutamise ajaks tuli liiklusele sulgeda, ei saanud omanik veel täpselt selgust, kui palju traktor viga sai. Üsna võimalik, et kolm aastat vana masina kahjud osutusid nii suureks, et seda enam taastada pole mõtet.

Keemilist reostust saadeti likvideerima Viljandi päästjad, kuid neil polnud sündmuskohal muud teha kui aidata politseinikel liiklust reguleerida. 4200 liitrit taimemürki imbus maasse ja kokku seda korjata polnud võimalik.

Allan Paal oli veendunud, et umbrohutõrje suurt kahju ei teinud, sest tegemist oli väga lahja seguga. Ta pakkus, et tõenäoliselt jääb tee äär sellest kohast tänavu suvel pisut kollaseks.

Poolteist tundi pärast kummuli paiskumist sikutas Viljandist tulnud puksiirauto traktori taas ratastele ning vedas kannatada saanud masina teelt ära.

Foto: Marko Saarm
Foto: Marko Saarm
Foto: Marko Saarm
Foto: Marko Saarm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles