Riigikonservide jagamine edeneb mõnel pool visalt

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakond sai kokku 32 000 konservi. Graafikul on sinise numbriga tähistatud jaotatud ning punasega jaotamata konservide hulk.
Maakond sai kokku 32 000 konservi. Graafikul on sinise numbriga tähistatud jaotatud ning punasega jaotamata konservide hulk. Foto: Elmo Riig

​Möödunud aasta lõpus maaeluministeeriumilt tulnud sealihakonservid on Viljandis ja mitmes vallas viimseni laiali jagatud, mõnel pool maakonnas ootavad aga abivajajateni jõudmist veel suisa pooled karbid. 

Riik ostis seagripipuhangu ajal kõige ohtlikumatesse tsoonidesse jäänud farmide sead ära, et leevendada seakasvatajaid tabanud majanduslikku lööki. Need olid terved loomad, kes ohutsooni jäämise järel tulnuks ennetusmeetmena hukata. Eesti omavalitsustele jagati laiali 850 000 neist sigadest valmistatud konservi ja Viljandimaale jõudis neid 32 000.

Siin hakati neid jagama jaanuari alguses. Toiduabi võeti üldiselt tänulikult vastu, kuid mõnes vallas on abivajajate huvi olnud ootamatult leige. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles