Õppejõud esitleb mälestusteraamatut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriakadeemia 65. aastapäeva pidustuste ajal esitletakse lavakõne ja näitejuhtimise õppejõu Elle Eha Are raamatut «Isamaa ilu hoieldes. Mälestusi Viljandi kultuurikoolist aastatel 1971–2001». 

Raamatus on käsitletud praeguse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kolme aastakümne ajalugu, mil see tegutses veel eri nimede all: Viljandi kultuurharidustöö koolina aastani 1978, kultuurikoolina kuni 1991 ja kultuurikolledžina kuni 2003.

Kirjas on pedagoogitöö võlud ja valud, kooli mitmekesine pulbitsev loomeelu ja selle inimesed. Lugejale avaneb kultuurikooli õpilaste ja õpetajate värvikas galerii. Meenutused haaravad Viljandi kultuurielu ka laiemalt, jutustades autori isiklikest kokkupuudetest paljude toonaste loomevalla tipptegijatega ning jäädvustades Viljandi kultuurielu nende aastakümnete tähtsündmusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles