Nädalavahetusel võib tulla kuni 23 kraadi sooja

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad.
Kevad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt on alanud nädala lõpuks oodata suviselt sooja ilma, sisemaal võib tulla sooja kuni 23 kraadi.

Teisipäevaks vahetub õhumass üürikeseks jahedama vastu. Tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul taevas järk-järgult selgineb ja ilm on sajuta. Õhutemperatuur langeb öösel 0 kraadi ümbrusse, meremõjuga rannikul on kuni +4 kuni +5 kraadi. Päikeselisel päeval tõuseb temperatuur kuni 12, Lääne- ja Edela-Eestis kuni 15 soojakraadini, Virumaal, põhjarannikul ja ka Peipsi ääres jääb kraad-kaks alla 10 kraadi piiri.

Kolmapäeva öö on enamasti selge, kuiv ja rahulik. Õhutemperatuur on -1 kuni +3, rannikul kuni +6 kraadi. Päeval suundub kõrgrõhkkond Venemaa poole, Skandinaaviast läheneb soojema õhuga madalrõhulohk ja järk-järgult lisandub pilvi, aga ilm on veel sajuta. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja Lääne-Eesti rannikualadel veidi tugevneb. Sooja tuleb 13-16 kraadi, lõunakaare tuulele avatud rannikul kuni 10 kraadi.

Neljapäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal, kuid selle serva mööda serva mööda edelavoolus liikuvaist sooja ja niiskema õhumassiga seotud pilvedest sajab siin-seal nõrka vihma. Tuul jääb nõrgaks ning puhub öösel lõunakaarest, päeval on muutliku suunaga. Sooja on öösel 6-10, päeval 13-18, rannikul ja ka sajupilvede all langeb 10 kraadi lähedale.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ühes sooja õhumassiga ja kohati võib hoovihma sadada. Lõunakaare tuul on nõrk. Sooja on öösel 7-11, päeval 18-21, meremõjuga rannikul tõuseb 10 kraadi ümber.

Laupäeval koondub kõrgrõhkkond Läänemere kohale, hajutab pilved ja hoiab ilma sajuta. Tuul on nõrk. Sooja on öösel 7-12, päeval 18-23, meremõjuga rannikul kuni 13 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõju väheneb ja riivav madalrõhulohk lisab niiskust ning võib kohatisi sajuhooge põhjustada. Tuul pöördub põhjakaarde. Sooja on öösel 7-12, päeval 15-20, sisemaal kuni 23 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkond ja selgineva taeva all on ilm sajuta. Puhub põhjakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on öösel 6..11, päeval tõuseb 20 kraadi lähedusse, meremõjuga rannikul on sooja kuni 13 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles