Viljandi sai uue linnapea

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loit Kivistik
Loit Kivistik Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval õhtul vabastas Viljandi volikogu ametist senise linnapea Kalle Jentsi ning valis tema 20 poolt ja 2 vastuhäälega tema asemele seni Vana-Võidu Autokeskuse juhina töötanud Loit Kivistiku.

Loit Kivistik on sündinud 1969. aastal Rakveres, lõpetanud Viljandi 4. Keskkooli (praegu Viljandi Maagümnaasium) ja Eesti Põllumajandusülikooli (praegu Eesti Maaülikool) põllumajanduse mehaniseerimise erialal.

Loit Kivistik on Viljandi volikogu liige alates 2005. aastast. Praeguses koosseisus oli tema juhtida majanduskomisjoni töö. Kivistik töötas seni Vana-Võidu Autokeskuse juhatajana, ta on Viljandi Rattaklubi president, paljude jalgrattaspordivõistluste ja teiste spordisündmuste eestvedaja ning aktiivne ja tunnustatud terviseedendaja.

Linnavalitsuses jätkab endiselt kaheksa liiget ning selle koosseisus jätkavad abilinnapea Rein Triisa (Keskerakond) ning liikmed Kalvi Märtin (Reformierakond), Villu Maamägi (Reformierakond), Tauno Tuula (Reformierakond), Helmut Hallemaa (Keskerakond) ja Gunnar Veermäe (IRL). Uue liikmena kinnitati teise ehk haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonda kureeriva abilinnapea ametisse Ardo Agasild, kes seni töötas Kaare kooli direktorina.

Ardo Agasild on sündinud 1973. aastal Viljandis, lõpetanud Viljandi 1. Keskkooli (praegu Carl Robert Jakobsoni nimeline Gümnaasium) matemaatika ja füüsika eriklassi ning saanud õpetajakutse Tallinna Pedagoogilises Ülikoolis (praegu Tallinna Ülikool) matemaatika ja füüsika erialal. Alates 1998. aastast töötab Ardo Agasild Viljandis õpetaja ja koolijuhina.

Linnapea palgamääraks kinnitas linnavolikogu 2146 eurot, abilinnapeade palgamääraks 1822 eurot ja linnavalitsuse liikmetele igakuiseks hüvituseks 153 eurot. Ametist lahkuvale linnapeale Kalle Jentsile ja abilinnapea Helle Aunapile määras volikogu hea töö eest preemia ühe kuupalga ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles