Lõke neelas kuurid ja ohustas elumaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuride põlengu ajaks mattus kogu Suure-Jaani kesklinn suitsupilve. Õnneks lõppes tulekahju vaid paari vähetähtsa kuuri ja ühe aida hävimisega.
Kuuride põlengu ajaks mattus kogu Suure-Jaani kesklinn suitsupilve. Õnneks lõppes tulekahju vaid paari vähetähtsa kuuri ja ühe aida hävimisega. Foto: Marko Saarm

​Eile Suure-Jaani kesklinnas tulevase veekeskuse platsi koristamiseks korraldatud talgud lõppesid suure põlenguga: talgulõkkest süttisid kuurid ja ait ning sädemed lendasid elumaja katusele.

«Me tõesti ei tulnud selle peale, et lõkkest sädemed nii kaugele lendavad,» tunnistas talgutöid juhtinud Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu. «Konsulteerisime päev varem lõkke suhtes ka päästjatega.»

Ometi süttis kella 14.50 ajal lõkkest poolsada meetrit eemal laastukatusega kuur. Tuld võtsid teinegi kuur ja ait. Esimene, kes põlengut märkas, oli Peterburist pärit kolinud kunstnik Mstislav Pavlov, kes oli tulnud talgulisi üles maalima. Maal sai lõpuks hoopis teistsugune, kui ta ette oli kujutanud, sest ka leegitsevad ehitised leidsid sellel koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles