Jaak Joalast sai enda teadmata kodumaise jahtroki kapten

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis sündinud ja lapsepõlve suved Uue-Karistes veetnud Jaak Joala valiti korduvalt Nõukogude Liidu parimaks meeslauljaks.
Viljandis sündinud ja lapsepõlve suved Uue-Karistes veetnud Jaak Joala valiti korduvalt Nõukogude Liidu parimaks meeslauljaks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Jaak Joala ja ansambel Radar tegid koostööd aastatel 1977–1983. See oli Joala lauljakarjääris ehk kõige põnevam ja samas vastuolulisim aeg.

Ühest küljest murdis ta üleliidulise publiku ette ja olgu mis on, seda loeti siis kokku umbes 250 miljonit. Ning publik tahtis ikkagi ka keelebarjääri ületavat venekeelset repertuaari. Selle esitamist aga ei andestanud talle enamik koduvabariigi miljonist eestlasest. Kremli ööbik ja Jaša Joškin olid halvakõlalised hüüdnimed, mis Joalale siis külge kleepusid ning nende taagast ta ilmselt ei vabanenudki.

Värske kogumik «Minu elu» sisaldab kõnealusel ajavahemikul sündinud eestikeelset loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles