Inimtankiga ümber Viljandi järve

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Triinu Priks

Esmaspäeval, 1. mail tuleb järjekordne ümber Viljandi järve jooks. Suuremad spordisõbrad teavad, et peavad 12-kilomeetrise distantsi läbima vähem kui tunniga. Noh, et piinlik poleks. Kuidas võiks minna aga 140-kilosel tümal elajal, kel pole au ega häbi?

Sakala uudistetoimetaja Marko Suurmägi pole loll. Ta teab, et igasuguse füüsilise pingutuse saab huumoripauguks muuta, kui panna seda tegema paks inimene. Kiire pilk üle toimetuse ja ohver on leitud. Pean astuma rajale tüviteadmisega, et ajaloo aeglasim ringiaeg pärineb aastast 1981 ning selle kirjasaanu suutis ümber järve liikumiseks kulutada peaaegu kolm ja pool tundi. Toimetusele on teada, et «rekordiomanik» pidas mõned toitvad võileivapausid ja eksis üksiti võpsikusse ära.

Marko loeb üles terve rea maamärke, mis rada hoida annavad. «Õiged jooksjad teevad nii,» sõnab ta kokkuvõtteks ning tunnen selgelt, kuidas kogu kolleegi energia kulub sellele, et mitte naerma purtsatada. Löön käega ja suundun ettevalmistusi tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles