Liba-Sakala. Sotsiaalteadlane tülis Eesti riigiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloog Mari-Jüri Vihmavari tunneb välismaalaste ees häbi selle pärast, milliste võtetega taastati Eesti iseseisvus.
Sotsioloog Mari-Jüri Vihmavari tunneb välismaalaste ees häbi selle pärast, milliste võtetega taastati Eesti iseseisvus. Foto: Erakogu

Samal ajal, kui kogu riik on asunud tähistama peagi saabuvat Eesti Vabariigi 100. aastapäeva, soovib vabakutseline sotsiaalteadlane Mari-Jüri Vihmavari (26) Eesti riigi Euroopa Kohtusse kaevata.

Olen noorema põlve teadlasele külla läinud tema enda palvel. Minu vastas istub eneseteadlik inimene, kelle säravaist silmist õhkub entusiasmi. Aeg-ajalt läheb ta oma mõtteid tutvustades väga hoogu ning on selge, et oma seisukohtades on ta rohkem kui kindel. Rüüpame vestluse kõrvale hõrku rohelist teed.

«Ma ei taha elada riigis, mis on oma iseseisvuse taastanud ebaeetiliste võtetega. Ma tahan, et õiglus pääseks võidule,» resümeerib hakatuseks teadlane, kes on oma sõnul lisaks Tallinna ülikoolile õppinud ka mitmes Euroopa kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles