Lambad said lubatähe mäenõlvadele minna

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villakandjad tulevadki. Eeloleval suvel saab lossimägede nõlvadel näha lambaid toimetamas. Keskkonnaamet on Viljandi algatusele oma õnnistuse andnud ja innustab linna ettevõtmise õnnestumise korral seda tuleval aastal uuesti tegema.
Villakandjad tulevadki. Eeloleval suvel saab lossimägede nõlvadel näha lambaid toimetamas. Keskkonnaamet on Viljandi algatusele oma õnnistuse andnud ja innustab linna ettevõtmise õnnestumise korral seda tuleval aastal uuesti tegema. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus sai üleeile keskkonnaametilt loa rajada lossimägede nõlvadele lambaaedikud. Täna kogunetakse majandusametis koosolekule, et kuulutada välja hange aedade ehitamiseks. 

Möödunud nädala kolmapäeval kirjutas Sakala, et linnavolikogu liikme ja muuseumi juhataja Jaak Pihlaku ammune soov suveks lambad Viljandi lossimägesid ilmestama tuua hakkab tõeks saama. Siis oli veel puudu keskkonnaameti kinnitus selle kohta, et loomade ajutine maastikukaitsevööndisse asustamine on keskkonnale ohutu. 

Üleeile jõudis seda kinnitav kiri linnavalitsusse. Keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialist Kaili Viilma leiab selles, et mõõdukas karjatamiskoormus mõjuks lossimägede nõlvadele hästi, kuid nendib samas, et on ka mõningane erosioonioht. Seetõttu pannakse linnavalitsusele südamele, et kuigi keskkonnaamet lähtub vaid selle aasta suveks kehtivat kooskõlastust andes eksperimendi toetamise põhimõttest, peab linn lammaste mõju lossimägedele ise hooaja vältel hindama ning vajaduse korral sekkuma, et võimalikke halbu mõjusid ära hoida. Linna tähelepanu juhitakse sellele, et loomade heaolu tagamise kõrval tuleb analüüsida ka võimaliku inimteguri häirivat mõju, näiteks rahvaüritustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles