Poolsada aastat sapakatega. Rallidest teatrilavani

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa mees Endel Kabral on praegu kahe ZAZ-968M-i uhke omanik. Neist üks, beež iludus, on alles hiljuti uue kuue saanud.
Viljandimaa mees Endel Kabral on praegu kahe ZAZ-968M-i uhke omanik. Neist üks, beež iludus, on alles hiljuti uue kuue saanud. Foto: Elmo Riig

Võib öelda, et Viljandimaa mees Endel Kabral sapakatest üht-teist ikka teab. Aastakümnete jooksul pole ta mitte lihtsalt nendega sõitnud ja neid putitanud, vaid sõitnud meistriväärilisel kiirusel ning teinud mitmele sellisele nõnda põhjaliku remondi, et kõlbab Ugalaski näidata.

«Peenviimistlemist on siin veel palju,» nendib 78. eluaastat käiv Kabral ühes Viljandi garaažiboksis ümber oma beeži värvi varanduse käies.

Zaporožetseid peensusteni mittetundva inimese silmis on too ZAZ-968M viimase seibini valmis. Aga tutkit! Näiteks pagasiruumi (see on siis auto esiosas, eks ole) serva tihend on puudu. Ja küttetorus, sindrinahk, on kolmiku ligidal auk. Peremees näitab kapoti all (masina tagaosas) sõrmega kohale, kus see on pleki taga peidus. «Praegu on mul pandud otsetoru,» ütleb ta ning osutab sellelegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles