Järvejooksu paremaid ootab 3400 eurot

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe favoriidina on stardiprotokollis kirjas ka mullune võitja Ibrahim Mukunga.
Ühe favoriidina on stardiprotokollis kirjas ka mullune võitja Ibrahim Mukunga. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. mail startivale ümber Viljandi järve jooksu kiirematele on välja pandud 3400 euro suurune preemiafond, millest meeste võitjale kuulub 800 ja naiste parimale 500 eurot.

Meeste seas premeeritakse kuut parimat. Võitjale on ette nähtud 800 eurot, teise koha omanikule 600 ning kolmandaks jõudnule 400 eurot. Edasi järgnevad 300, 200 ja 100 euro suurused auhinnad.

Naiste hulgas on võitjale 500 eurot, teise koha omanikule 300 ja kolmandana lõpetanule 200 eurot. Kõigi preemiate pealt on maksud tasutud ning nimetatud summa saavad võitjad enda arvele.

Kui preemiaid on üheksale inimesele, siis autasusid jätkub kuni 46 jooksjale. 1. mail kell 14 algavale autasustamistseremooniale on oodatud kümme paremat meest ja kuus naist. Eripreemiad on parimale Viljandimaa mehele, naisele ja noorele ning vanimale lõpetajale. Võitjameene saavad veel 24 vanuseklassi võitjad ning kahe vahefiniši parimad.

Autasud on esemelised ning lisaks saavad kõik unikaalse karika, mille on kujundanud Viljandi kunstnik Aate-Heli Õun.

Favoriitidest on praegu stardiprotokollis kirjas mullune võitja Ibrahim Mukunga. Viljandis startimist kaalub viimasel olümpial maratonijooksus osalenud Tiidrek Nurme ja 3000 meetri takistusjooksus kaasa teinud Kaur Kivistik ning Eesti keskmaajooksu valitsejaks tõusnud Andi Noot.

1. mail kell 12 algavale ümber Viljandi järve jooksule on kümme päeva enne starti end kirja pannud ligi 3500 osalejat. Ümber Viljandi järve jooks on tänavu kavas 88. korda ning see on Eesti kõige vanem jooksuvõistlus. Kavas on nii 11,5 kilomeetri pikkune jooks kui kepikõnd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles