Avatud talude päevale on kirjas 14 Viljandimaa talu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Nõrga talus
Avatud talude päev Nõrga talus Foto: Valdo Ots

23. juulil kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 146 talu ja põllumajandustootjat, Viljandimaalt on neid 14.

Enim talusid on registreerunud Harjumaalt – 27, Pärnumaalt on kirjas 22 talu, Tartumaalt 15, Põlvamaalt 11, Lääne-Virumaalt 10, Võrumaalt 8, Ida-Viru-, Järva- ja Saaremaalt 7, Läänemaalt 6, Raplamaalt 5, Jõgeva- ja Valgamaalt 3, Hiiumaalt 1.

Avatud talude päevale saab end kirja panna 1. maini. «Kindlasti tasub avatud talude päeval osaleda, sest see annab suurepärase võimaluse oma ettevõtte ja toodangu tutvustamiseks,» ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist.

Esimest korda võtab osa 36 talu, teist korda 53 ja kolmandat korda 57 talu. Väike Rootsi talu Tartumaalt on üks nendest, kes ootab huvilisi kolmandat aastat. «Avame oma talu uksed, sest tahame rohkem tähelepanu juhtida Eesti väiketööstustele,» ütles talu peremees Lauri Koni. «Eelmisel aastal käis meil üle 500 inimese, kes tundsid huvi kalanduse ja meie toodete vastu. Inimesi kutsub kohale mitmekülgne programm, mida ka sellel aastal pakume. Näiteks saavad külalised otse kanali kaldalt näha mõrrapüüki.»

Tegevusalade kaupa on enim registreerunud maaturismi pakkujaid, iluaianduse, käsitöö ning piimatootmisega tegelejaid.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine hiljemalt 1. mail registreerida veebilehel.

Esimene avatud talude päev leidis aset 2015. aastal, kui oma uksed avas 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, vastühinenud Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-i tegevusgrupid ja külaliikumine Kodukant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles