Ministeerium: Rail Baltic Viljandi rongi ei ohusta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lelle on sõlmpunkt, kust rongid saavad edasi nii Türi-Viljandi kui Pärnu suunal.
Lelle on sõlmpunkt, kust rongid saavad edasi nii Türi-Viljandi kui Pärnu suunal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna–Viljandi rong jätkab harjumuspärasel trassil sõitmist ka pärast Rail Balticu valmimist, aga juunis peavad ministrid otsustama, mis saab Tallinna–Pärnu liinist, mis pooles ulatuses ühtib Viljandisse tuleva raudteega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kinnitusel jätkub Tallinna–Viljandi raudteeühendus ka pärast Rail Balticu vastuvõtmist 2025. aastal.

"Tallinna–Viljandi raudteeühenduse jätkumine Rail Balticu rahvusvahelise ühenduse lisandumise tõttu ohus ei ole. Rail Balticu planeerimine tingib küll vajaduse otsustada Lelle–Pärnu lõigu tulevik Rail Balticu valmimiseni," teatas ministeeriumi avalike suhete nõunik Mihkel Loide.

Eesti geograafia selts teatas kolmapäeval, et kuna Lelle–Pärnu raudteelõik pärast Rail Balticu käikuandmist likvideeritakse, võib sellega kaasneda oht ka Tallinna–Viljandi raudteeühenduse säilimisele.

"Kui olemasolev Lelle–Pärnu raudtee pärast Rail Balticu käikuandmist likvideeritakse, siis milline on sellest tulenev mõju Tallinn–Viljandi liini edasisele kasutamisele ja kas sellega ei kaasne oht Viljandisse ulatuva raudteeühenduse säilimisele?" seisab seltsi pressiteates.

Ministeeriumi kinnitusel mingit ohtu aga pole.

Viljandi ja Tallinna vaheline raudtee on täielikult renoveeritud Türi ja Viljandi vahel ning osaliselt uuendatud Harjumaale jääval lõigul.

Tallinnast Viljandisse ja Pärnusse sõitvad rongid kasutavad kuni Lelleni sama raudteed. Mõnel juhul haagitakse Lelles veerem lahti ning osa sellest jätkab teed Viljandisse ja osa Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles