Lossimägedest hakkab kõlama neljajalgsete muruniidukite määgimist

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõik läheb plaanipäraselt ja keskkonnaamet takistusi ei tee, saavad sel suvel Viljandi järve ääres lustivad lapsed päris ehtsate villakandjatega kohtuda ning neile ehk isegi pai teha ja võilillelehti nosimiseks pakkuda. Illustratsioonil on punktiiriga näidatud aedikute ligikaudne asukoht.
Kui kõik läheb plaanipäraselt ja keskkonnaamet takistusi ei tee, saavad sel suvel Viljandi järve ääres lustivad lapsed päris ehtsate villakandjatega kohtuda ning neile ehk isegi pai teha ja võilillelehti nosimiseks pakkuda. Illustratsioonil on punktiiriga näidatud aedikute ligikaudne asukoht. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogu liikme ja muuseumi direktori Jaak Pihlaku mullune soov lossimägedesse lambad tuua hakkab tõeks saama. Asjaajamisega on jõutud niikaugele, et mitmekümne villakandja ilmumine mäenõlvadele seisab veel vaid keskkonnaameti kooskõlastuse taga. 

Jaak Pihlak
Jaak Pihlak Foto: Marko Saarm

Juba aastaid tagasi tegi ettepaneku Viljandis muruniidukitena lambaid kasutada tollane linnapea Malle Vahtra. Tema soovis lambad tuua Valu­oja orgu. Ideele ei olnud ka toona vastuseisjaid, ent ometi jäi mõte soiku. Jaak Pihlak (pildil) võttis teema uuesti päevakorda mullu sügisel ning nüüd ollakse niikaugel, et lammaste omanikuga on kokkulepe sõlmitud, linnavalitsuselt heakskiit olemas ja välja valitud ala, kuhu määgivad muruhooldajad paigutada. Puudub vaid keskkonnaameti kooskõlastus, mille saamiseks saatis linna majandusamet üleeile välja kirja, milles idee tagamaid selgitatakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles