Elu elevantide ja avajatega

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevante on Heiki Raudla kogus nii selliseid, kes käivad riiulile, kui ka selliseid, kelle koht on tugitoolinurgas.
Elevante on Heiki Raudla kogus nii selliseid, kes käivad riiulile, kui ka selliseid, kelle koht on tugitoolinurgas. Foto: Marko Saarm

Heiki Raudla on mitmekülgne mees. Ta on hariduselt füüsik. Tema käe alt on tulnud raamatuid ja karikatuure. Ta on olnud suures poliitikas ja õpetanud koolis lapsi. Argiseid toimetusi on aga alati saatnud kogumiskirg. Lapsepõlves köitnud kommipaberite ja markide juurest on ta jõudnud haruldaste raamatuteni. Viimastel aastatel on tähelepanu keskpunktis elevandid ja avajad.

Suuri õueküünlaid pealael hoidvad elevandikujud tervitavad meid juba Raudla koridoris. «Külmaga neid õues kahjuks ikka hoida ei saa. Üks mõranes seal ära ja pidin ta uuesti kokku liimima,» ütleb ta. 

Külalised juhatatakse vanaaegse mööbliga sisustatud hubasesse elutuppa, mille nurka sätitud antiikne puhvet lausa mattub eri suuruses londikandjate alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles