Algab õpilaste interaktiivne metsaviktoriin

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK käivitas taas metsaviktoriini
RMK käivitas taas metsaviktoriini Foto: RMK

Igakevadine metsaviktoriin algab 18. aprillil ja ootab kolme nädala jooksul osalema eri vanuses õpilasi.

Tänavu 16. korda peetav metsaviktoriin pakub õpetajatele võimalust mitmekesistada loodusõpet koolis. Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Põhja-Eesti teabejuhi Tiina Neljandiku sõnul annavad küsimused uusi teadmisi metsa ja metsanduse ning looduse ja looduskaitse kohta ning tutvust tehakse ka aasta linnu ja looma, orhidee, liblika ja mullaga.

«Otsime kirjandusteostesse peidetud loodustarkusi ja mõne küsimuse juures on vaja ka arvutamisoskust,» selgitas Tiina Neljandik ja rõhutas, et igasuguste abimaterjalide kasutamine ja koostöö ei ole mitte ainult lubatud, vaid ka soovitatav. Põnevust lisab teadmine, et nii nagu looduses on asjadel mitu tahku ja lähenemisnurka, on ka metsaviktoriini küsimustel tihti rohkem kui üks vastus.

Metsaviktoriinil saab osaleda 18. aprillist 10. maini avatud veebilehel www.loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin. Vastamiseks on kokku pandud kaks küsimustikku: I–IV klassile ja V–XII klassile. Kuigi osaletakse klasside kaupa, vastab iga õpilane küsimustele iseseisvalt. Pärast seda, kui õpetaja on klassi registreerinud, saab iga õpilane oma parooli, millega on võimalik viktoriinikeskkonda siseneda, vahepeal oma vastuseid salvestada ja siis järgmisele ülesandele lahendust otsida.

Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: I–IV klass, V–IX klass ja X–XII klass. 12. maiks selguvad parimate tulemustega klassid ja nende juhendajad, kes saavad õpitut täiendada RMK loodusõppeprogrammides. Auhinnas sisaldub ka sõidukompensatsioon.

Lisaks metsaviktoriinile saab loodust tundma õppida RMK looduskeskustes üle Eesti: alanud on traditsiooniline loodusõppeprogrammide sooduskampaania. Programmi saab valida ja klassi registreerida aadressil www.loodusegakoos.ee/metsakool.

Läinud aastal võttis metsaviktoriinist osa 9491 õpilast 215 koolist ja 809 klassist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles