Andres Noormets naasis Ugalasse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets on taas Ugala ridades.
Andres Noormets on taas Ugala ridades. Foto: Heigo Teder / Ugala

Ugalas alustas näitleja-lavastajana tööd Andres Noormets, kes töötas samas teatris näitleja ja lavastajana ka aastatel 1988–2005, nendest 1999–2000 kunstilise juhina.

Noormetsa esimene roll Ugala teatris on veendunud Beatles-man ja melomaan Vasja suvelavastuses «Gogoli disko», mis valmib Paavo Matsini samanimelise ulmeromaani ainetel ning mille lavastab Ott Aardam. Ugala repertuaaris on viimased viis aastat püsinud Noormetsa lavastatud ja seni publikut hullutav komöödia «Meeste kodu», mis peagi läheneb oma 100. etendusele.

Ugala loomingulise juhi Ott Aardami sõnul on Noormets üks Eesti huvitavamaid lavastajaid ja omanäoline näitleja. 

«Ma tahtsin väga, et Andres tuleks Ugalasse. See on ka osaliselt minu isiklikust kogemusest ajendatud,» rääkis Aardam. «Kui ma ise noore näitlejana siia tulin, oli just Andres see kunstnik, kelle toimetamist laval või proovisaalis ja ka lihtsalt tema olemist ja mõtlemist oli väga põnev jälgida ja sellest on palju õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles