Maagümnaasiumi remont valmib septembriks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maagümnaasium algklasside maja
Viljandi maagümnaasium algklasside maja Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi ja ehitusfirma Linnaehitus vahel sõlmitud lepingu kohaselt peab Viljandi maagümnaasiumi algklasside hoone saama remonditud järgmise aasta 25. augustiks.



Jakobsoni tänav 42 asuval muinsuskaitsealusel hoonel jäävad endiseks vaid maapealsed mõõtmed ja katuse kuju, teatas Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsioonijuhi Annika Loigu.



«Tegemist on tugevalt amortiseerunud hoonega, mille seinad on vajunud, põrandad läbi nõtkunud ning amortiseerunud on kõik hoone tehnosüsteemid,» lausus Loigu. Hoone on ehitatud kolmes järgus: 1882., 1915. ja 1923. aastal.



Ehituse käigus süvendatakse hoone keldrit ja rajatakse garderoobile lisaruum, korrastatakse fassaad ning taastatakse kaarja põhiplaaniga ärklitorn klassikorpuse otsafassaadis. Peauksena võetakse taas kasutusele esiküljel asuv peauks.



Ehitustööde maksumus on 25,4 miljonit krooni. Koolimaja soovis remontida üheksa firmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles