Kolmapäev, 19. aprill

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatris etendub kell 19 «Vanaema ja Issand Jumal».
Ugala teatris etendub kell 19 «Vanaema ja Issand Jumal». Foto: Ugala teater

Viljandi Pauluse kirikus kell 12 keskpäevapalvus. Kiriku tänav 3.

Ugala teatris kell 12 «Vai-vai vaene Vargamäe», kell 19 «Vanaema ja Issand Jumal». Vaksali tänav 7, Viljandi.

Viljandimaa südameliidu kutsel tuleb 19. aprillil Viljandisse Tartu ülikooli geriaatriadotsent Kai Saks. Eesti tunnustatuim eakate terviseprobleemidega tegelev arst peab kell 14 maavalitsuse saalis loengu «Vanaks ei peaks jääma, vanaks tuleks saada!», käsitledes tegusat ja väärikat vananemist. Ta vastab ka kuulajate küsimustele.

Pärimusmuusika aidas kell 19 «Jazzkaareke»: Trump Conception. Tasuja puiestee 6, Viljandi.

Ingeri hosteli esimese korruse saalis kolmapäeviti kella 12.05–13 joogatund. Lisainfo tel 523 7119, www.joogaviljandis.blogspot.com. Pikk tänav 2c, Viljandi.

NÄITUSED

Kondase Keskuses avatakse täna kell 17 Viljandi fotograafi Jaan Pääsukuse näitus «Vaikne elu». Jaan Pääsuke on alates 1983. aastast töötanud fotograafina ning alates 2002. aastast osalenud näitustel. Oma igapäevase töö, Maksifoto fotograafina töötamise kõrval, on ta olnud aktiivne Viljandi fotoelu edendaja ja viljakas katsetaja, mille tõenduseks on suur hulk figuraalseid ja abstraktseid fotomanipulatsioone. Näitus koosneb kahest osast, suureformaadilistest maalilistest natüürmortidest, mille tegemisel on inspiratsiooni saadud Madalmaade maalikunstist ning peamiselt must-valgetest abstraktsetest fotomanipulatsioonidest. Lavastatud kompositsioonide oskusliku muutmisega on saavutatud paeluv graafiline lõpptulemus. Näitus jääb avatuks kuni 14. maini.

Viljandi linnagaleriis 27. aprillini Kaido Haageni fotonäitus «Raudtee(ta)jaamad». Näitust saadab Tõnu Õnnepalu essee teelolekumajadest. Trepihallis 30. aprillini näitus «Pärandkultuur  maastikus». Tallinna tänav 11/1.

Kondase keskuses 30. aprillini Vene kunstniku Igor Oleinikovi illustratsioonid aastatest 2005–2015. Püsinäitus kooliõpetaja ja maalikunstniku Paul Kondase (1900–1985) maalidest, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Pikk tänav 8, Viljandi.

Karksi valla kultuurikeskuse esimese korruse fuajees aprilli lõpuni «Rõõm tikkimisest», teise korruse fuajees Karksi valla kunstnike looming ja sinises saalis Karksi valla kultuurikeskuse käsitööringi tööd. Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Viljandi kutseõppekeskuses 10. maini Evi Kauri maalide näitus. Looduse tee 2, Vana-Võidu, Viljandi vald.

ERM-i Heimtali muuseumis 14. maini «Õdede Kotlite kudumid ja mustriloomad» ning vaibakunstnik Ene Parisi isikunäitus «Eesti triibukood».

Viljandi muuseumi näitusemajas püsinäitus Viljandi linna ja maakonna ajaloost muuseumisse kogutu vahendusel. Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17. Laidoneri plats 10.

Viljandi gümnaasiumis püsinäitus keskhariduse andmisest Viljandis. Hariduse tänav 2.

Copy
Tagasi üles