Päästjatele andsid tööd tuul ja kulutuli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõlengud on päästjatele tublisti tööd andnud. Lähipäeviks ennustatav külm ja vihmane ilm peaks olukorda leevendama.
Kulupõlengud on päästjatele tublisti tööd andnud. Lähipäeviks ennustatav külm ja vihmane ilm peaks olukorda leevendama. Foto: Marko Saarm

Lõuna-Eesti päästekeskuse esmaspäevases sündmuste kokkuvõttes on Viljandimaalt esile tõstetud mitu suuremat kulupõlengut, ent väljasõitudeks andsid põhjust ka kütusereostus ja hilisõhtune tugev tuul.

Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et kevadiste soojade ja tuuliste ilmade toel valitseb looduses suur tuleoht. Inimestel tuleb olla lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik, sest väiksemastki sädemest võib süttida kulu ning tuli levida kiiresti metsa või hoonetele.

Kella 17.27 ajal süttis Suure-Jaani vallas Sandra külas hektari ulatuses kulu ja noorendikku. Päästjad takistasid tule leviku metsa ja kustutasid põlengu. Tulekahju oli süttinud pliidi alt võetud sütest, mille elanik oli maha valanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles