Viljandimaa muinsusi kõpitsetakse taas poolesaja tuhande euro eest

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vald on teinud ordulinnuse varemete säilitamisel ja eksponeerimisel head tööd ning selleks oma vahenditest raha leidnud. Seetõttu anti vallale sel aastal osa muinsuskaitseameti poolt igal aastal jagatavast riiklikust toetusrahast. Nüüd asutakse konserveerima linnuse müüre.
Tarvastu vald on teinud ordulinnuse varemete säilitamisel ja eksponeerimisel head tööd ning selleks oma vahenditest raha leidnud. Seetõttu anti vallale sel aastal osa muinsuskaitseameti poolt igal aastal jagatavast riiklikust toetusrahast. Nüüd asutakse konserveerima linnuse müüre. Foto: Marko Saarm

Muinsuskaitseamet on selleks aastaks Viljandimaa kaitsealuste objektide hooldamiseks ja säilitamiseks andnud veidi üle 51 000 euro. Viljandi lossivaremete kõrval said suurima ergutussüsti Tarvastu ordulinnus ja Koidu seltsimaja. Mõlemale anti 10 000 eurot. 

Mullu ja tunamullu võsast päästetud Tarvastu ordulinnuse varemed said vallavalitsuse tegutsemise tulemusena huvilistele ligipääsetavaks, kui rajati tee ja üle kärestiku viiv sild. Nüüd tahetakse kokkukukkumise piiril vaakuvaid varemeid konserveerima asuda. 

Tarvastu valla arendusspetsialisti Ilona Tiigi sõnul on muinsuskaitseameti toetus küll tõhus abi, ent vald ise on selleks ligi kolm korda sama palju raha ette näinud. Laekunud toetuse najal alustatakse suurema väravatorni konserveerimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles