Tallinlane üllatas suurmeistreid

, CC Fellini liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval tuli Viljandisse 67 maletajat, nendest neli suurmeistrit ja viis rahvusvahelist meistrit, meenutamaks kaks aastat tagasi meie seast lahkunud tugevat maletajat ja suurepärast inimest Lev Braschinskyt.

Tugeva koosseisuga turniiril võttis võidu 23-aastane tallinlane Sander Kukk. Võitja kogus turniiril kaheksast võimalikust seitse punkti, kaotamata sealjuures ainsatki partiid.

Kohti teisest viiendani jäid võrdse tulemusega jagama suurmeistrid Jaan Ehlvest, Aleksandr Volodin ja Meelis Kanep ning rahvusvaheline meister Ülar Lauk. Märkimisväärne on seegi, et ükski suurmeister ei jäänud turniiril kaotuseta.

Muljet avaldas endise viljandlase Toomas Valgmäe mäng. Kuue vooru järel oli ta viie ja poole punktiga ainuliider. Kahjuks tal kahest viimasest voorust punktilisa korjata ei õnnestunud. Ainsa osalejana mängis ta turniiril läbi kõigi nelja suurmeistriga ja kogus nende vastu 2,5 punkti. Tubli tulemus ja tasuks kuues koht.

Parima naismaletaja auhinna viis Viljandist endaga kaasa rahvusvaheline meister Tatjana Fomina, kogudes samuti 5,5 punkti.

Auhindu kätte andnud Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ütles lõppsõnas, et selline koosseis teeks Eestis au igale maleturniirile, ja kutsus kõiki maletajaid aasta pärast tagasi Viljandisse.

Korraldajate rõõmuks annab see alust arvata, et järgmise Lev Braschinsky mälestusturniiri nimele saab ette kirjutada juba traditsiooni näitava numbri kaks.

Turniiri tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles