Ansambel Paabel annab viimase kontserdi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paabel.
Paabel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pärimusfusiooni lipulaev, ansambel Paabel annab 15. aprillil Viljandi pärimusmuusika aidas oma viimase kontserdi. Paabeli saatjateks on meestekoor ja Erko Niit, kavas on Paabeli peiedisko ning löökpalad läbi aegade. Ühtlasi tähistatakse ansambli kümnendat sünnipäeva.

2007. aastal ilmavalgust näinud Paabel sündis Viljandi kultuuriakadeemia viie uuenduslembese tudengi soovist esitada eesti pärimusmuusikat vabameelsemalt ja koos nüüdisaegse muusikaga. Nüüdseks on sõpradest kooslus täitnud folgi mõnusama poole free jazz`i ja rokiliku energiaga. 

«Meie loomingut on nimetatud ka halbade suvepäevade muusikaks, meid on ristitud nii padufolkariteks, mainstream-hipideks kui postmodernistideks,» meenutas bändi ainus naisliige Sandra Vabarna. 

Paabeli koosseisus Sandra Vabarna, Arno Tamm, Tanel Kadalipp, Tõnu Tubli ja Jaan Jaago astub viimast korda lavale 15. aprillil kell 19 Viljandi pärimusmuusika aidas. 

Paabeli diskograafias on albumid: «Epöpoa» (2009), DVD «Pärimusfusioon»(2009), «Küüni täitmise lood ja laulud» (2010), «Üle järve» (2012), «Paabel ja Meestevägi Live» (2014).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles