Repliik. Rumal raha

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig / Sakala

Majad lähevad järjest targemaks ja keskkonnasäästlikumaks ning see on väga tore. Inimesed sageli ei lähe ja see ei ole tore. Pealinna kinnisvaraeksperdid on juba mõnda aega märganud, et aastad 2005–2007 kipuvad naasma. Trendika Kalamaja kinnisvaraarendajad näiteks teavad, et uute korterite eest võib küsida täiesti müstilist hinda ja ikka lähevad need kaubaks. 

Buum prõmmib taas uksele ja nii on tagasi ka linnalähedastel põldudel tehtav arendus. Teisiti öeldes on sul võimalus soetada soodsamat sorti hinna eest maja kohta, kus pole õieti teidki ning kus halvemal juhul on lood kehvad nii kanalisatsiooni kui elektriga.

Eestlased on jälle haljale oksale jõudnud. Raha pressib peale nii pankadest kui mujalt ning kes ikka nii väga viimast masu meenutada soovib. Arendajad kutsuvad sellist situatsiooni isekeskis rumala raha pealevooluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles