Laupäeval peetakse Lev Braschinsky mälestusturniir

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Viljandis tunnustatud õpetaja ja legendaarse maletaja Lev Braschinsky mälestusturniiri.
Laupäeval peetakse Viljandis tunnustatud õpetaja ja legendaarse maletaja Lev Braschinsky mälestusturniiri. Foto: Elmo Riig / Sakala

23. märtsil oleks Viljandimaa nimekamate maletajate hulka kuuluv Lev Braschinsky saanud 88-aastaseks.

Maleklubi CC Fellin korraldab lugupeetud malemeistri mälestuseks esimese üle-eestilise turniiri.

Kiirturniiri esinduslikkusest räägib fakt, et kohale on lubanud tulla kolm rahvusvahelist suurmeistrit ning hulk rahvusvahelisi meistreid Eestist ja Lätist. Kahtlemata on võistluse kuulsaim nimi Eesti male kadunud poeg, nüüd Ameerika Ühendriike esindav Jaan Ehlvest, kes on pärast seitsmeaastast pausi taas kodumaal.

Võidu nimel istub malelaua taha ka Viljandi esinumber suurmeister Meelis Kanep. Naistest on osalejate rivis tuntumad Tuuli Vahtra ja Tatjana Fomina.

Laupäeval kell 11 Viljandis Jakobsoni koolis algaval maleturniiril mängitakse kaheksa vooru šveitsi süsteemis, mõlemale mängijale on ajakontroll partii lõpuni 15 minutit. Viljandimaa maletajatele on osavõtt tasuta.

Turniir peetakse Jakobsoni gümnaasiumis, kus malemeister oli aastakümneid pedagoog. 2000. aastal tunnustas Viljandi Lev Braschinskyt elutööpreemiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles