Nädala nägu. Esimene kandidaat

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kohalikud valimised on Eestis teadupärast iga nelja aasta tagant sügisel. Seepärast on tavatu, kui linnapeakandidaadiga tullakse avalikkuse ette enne, kui karud jõuavad talveunest ärgata. Viljandi sotsiaaldemokraadid otsustasid seekord just niimoodi talitada.

Nagu me teame, läheb punasest nurgast meerikohta püüdma riigikogu liige, endine sotsiaalkaitseminister ja kauaaegne Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt. Et sinises, kollases ja rohelises nurgas on taburet veel tühi, on talle osaks saanud konkurentsitu tähelepanu. Ent nagu Kütiga kokku puutunud inimesed võivad kinnitada, pole tähelepanu keskmes olemine talle sugugi ebamugav. Ja ega linnapeakandidaat saagi tagasihoidlik olla.

Natuurilt on Helmen Kütt ka pigem kõigiga läbisaaja tüüp. Sakala küsimusele, kas sotsid on valmis sügisel taas IRL-iga linnavalitsust moodustama, vastas ta, et professionaalses poliitikas tuleb vaadata, kellega saab oma ideid ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles