Matk võib ilma tõttu edasi lükkuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäevaks kavandatud matk «Sakala» teel Vanaõuelt Kurgjale võib halbade lumeolude tõttu lükkuda hoopis maisse. Korraldajad langetavad matka toimumise kohta otsuse reedel.

«Praegu teeb korraldajatele muret lumikatte paksus, mis takistab jalgsi matkamist,» nentis üks matka korraldajaid, riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Kesk-Eesti piirkonna juht Ly Laanemets. «Tööle on pandud lumesaanid, mis rada läbi sõidavad, aga kui päevane päike ikka soojalt paistma hakkab ja lume pudedaks teeb, ei ole võimalik rada suuskadeta läbida.»

Laanemets teatas, et otsus matka kohta võetakse vastu reede, 18. märtsi ennelõunal. Kui matk edasi lükatakse, tuleb see tõenäoliselt mais. «Olukorra kohta saab kõige täpsemat infot Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi kodulehelt ja sealsetelt telefonidelt,» lisas ta.

1961. aastal esimest korda peetud «Sakala» tee matka korraldavad talumuuseum ja RMK ühiselt kolmandat korda. Lisaks matkale jagatakse osalejatele teadmisi metsasaaduste kasutamise kohta ning tutvustatakse ulukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles