Repliik: Tsensuur? Tõesti või?

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabakutselist ajakirjanikku intervjueeritakse telefonitsi uudistesaate otse-eetris. Ankur on esitanud talle sissejuhatava küsimuse ja järgneb katkematu jutuvada. Pärast ligemale kaht ja poolt minutit õnnestub saatejuhil see teisel katsel ajapuudusele viidates katkestada, intervjuu eest tänada ning edasi minna.

Nii juhtus esmaspäevaõhtuses «Aktuaalses kaameras» Donald Trumpi Rootsi-suunalist väljaütlemist kajastades. Kõlab nagu mõnikord otsesaates ette tulla võiv seik, kus usutletav nii-öelda räägib eetri täis ja paneb teletegijad ebamugavasse olukorda, või kuidas?

Aga võta näpust. Tuleb välja, et see on tsensuurimaigulise vahejuhtum. Vähemalt nõnda mõni niinimetatud alternatiivmeediakanal seda serveeris, tuginedes asjaolule, et vabakutseline ajakirjanik ei maalinud Rootsist immigratsiooniga seoses roosilist pilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles