Vaba mõte. Viiks riigikogu Narva!

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma ei tee nalja, kui ütlen, et koliks õige riigikogu Narva. Aga ma ei mõtle seda ka lõpuni tõsiselt. Ma lihtsalt leian, et riigikogu Narva viimine oleks parem mõte kui kolida sinna sisekaitse­akadeemia.

Sellega, et riik peab Narvat päästma hakkama, olen ma nõus. Reaalne seis on ju selline, et kui Eesti riik ei ole nõus Narvast loobuma, siis eestlased on seda juba teinud. Kindlasti peab riik oma töökohti sinna viima. Küsimus on aga, milliseid töökohti

Sisekaitseakadeemia Narva kolimisel on üks suur häda. Olen veendunud, et kriitiline hulk kooli õppejõude ja töötajaid läheks kaasa või siis leitaks uued inimesed kohapealt. Ent kas sinna läheksid ka õpilased? Olen juba kuulnud gümnasiste nentimas, et kui kool läheb Narva, on neil üks mure vähem – sisekaitseakadeemia langeb lihtsalt edasiste valikute seast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles