Kahe looja fantaasiarikas maailm Viljandi muuseumis

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseumi näitusesaalis ootab rõõmus muinasjutumaailm.
Viljandi muuseumi näitusesaalis ootab rõõmus muinasjutumaailm. Foto: Herki Helves

Viljandi muuseumis on väljas kaunis värviküllane näitus «Sajand». Kes aga arvab, et tegemist on millegi või kellegi saja aasta pikkuse ajalooga, eksib. Sajandi saame, kui liidame kahe naiskunstniku Anne Linnamäe ja Catherine Zaripi eluaastad.

Näituseruumi seintel on kunstnike fantaasiarikkad pildid ning lauakesel raamatud, kuhu need pildid on joonistatud, ja illustratsioonitriennaalide kataloogid.

«Missugusest ametist ma päris väiksena unistasin, kahjuks ei mäleta. Juba veidi suuremana tahtsin saada stjuardessiks ja veel natuke hiljem kirurgiks. Mõte kunstnikuks saada tuli XI klassis. Joonistada on mulle kogu aeg meeldinud, käisin kunstiringiski. Kooli lõpetamise järel astusin kunstiakadeemiasse. Minu unistuseks oli lasteraamatute illustreerimine. Pärast kooli lõpetamist sain kirjastusse tööle ja valmisid esimesed raamatud,» on kümneid lasteraamatuid illustreerinud ja palju auhindu võitnud Anne Linnamägi ise meenutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles