Madalapalgalise toetust taotles esimese päevaga 30 000 inimest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tulude deklareerimise perioodi esimesel päeval esitas maksu- ja tolliametile taotluse madalapalgalise toetuse saamiseks 30 000 inimest, kellele tuleks praeguse arvestuse järgi tagastada kokku 11 miljonit eurot. Lõplik tagasimakstav summa selgub mais, kui maksu- ja tolliamet arvutab kontrollitud tuludeklaratsioonide andmete põhjal välja toetuse suuruse.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul tasub meeles pidada, et kui tuludeklaratsiooni muudetakse pärast madalapalgalise tulumaksutagastuse esitamist, siis uut taotlust esitama ei pea, küll aga ei ole siis ka enam automaatselt e-maksuametis/e-tollis näha eeldatava toetuse suurust.

«Tuludeklaratsioonis juba eeltäidetud palga- või pensioniandmete muutmise korral vaatame kindlasti tehtud parandused üle ning see võib tähendada enammaksutud tulumaksu ja ka madalapalgalise toetuse hilisemat kättesaamist,» rääkis Liivamägi.

Tuludeklaratsioon tuleb tänavu esitada kõigil neil, kes soovivad taotleda sel aastal esimest korda makstavat madalapalgaliste töötajate toetust. Madalapalgalise töötaja toetuse saamiseks peab inimene olema möödunud aasta jooksul töötanud täiskohaga vähemalt kuus kuud ja saanud brutotulu kokku alla 7817 euro.

Madalapalgalise tagasimakse saamise eelduseks on tuludeklaratsiooni esitamine ja seejärel saab inimene, kellel on tagasimakseks õigus, teha taotluse e-maksuametis/e-tollis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles