Viljandi korterihindadega mängivad nii investorid kui omanikud

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: Ain Kivilaan

Möödunud aastal tehti Viljandis 244 korteri ostu-müügitehingut ja ruutmeetri eest küsiti keskmiselt 597 eurot. Olgugi et 2015. aastaga võrreldes oli hinnatõus 12 protsenti, ostjaid see ei kõigutanud.

Just nii võib välja lugeda Domus Kinnisvara 2016. aasta korterituru ülevaatest, sest tehingute arv tõusvas joones liikuvatest hindadest hoolimata ei vähenenud. Üha enam oldi valmis maksma kallist hinda renoveeritud ja madalamal asuva korteri eest, kahetoaliste hind tõusis möödunud aastal lausa veerandi võrra.

«Ostetakse nii või naa,» tõdes kinnisvarabüroo Domus Kinnisvara kutseline hindaja Karin Lapp. Ostjate seas on nii kohalikke kui kaugema kandi rahvast ehk investeerimishuvilisi. «Kui Tartu inimesel pole kodulinnas enam midagi osta, sest hinnad on nii kõrged, siis meie tipphind on talle ikka odav,» selgitas Lapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles